Ondersteuning

Steeds in het leven moet je afscheid nemen, van een dierbare, van je gezondheid, je baan, een relatie. Het kan zo zeer doen, snijden, of ergens onder de oppervlakte steeds aanwezig zijn.
Het kan zijn dat je overspoeld wordt door gedachten en gevoelens of je voelt je juist leeg en verdoofd. Misschien verbaast het plotselinge gevoel van boosheid of verdriet je steeds weer.

Kom je er niet alleen uit en zoek je iemand buiten je eigen kring aan wie je zonder enige terughoudendheid je verhaal kunt vertellen? Je bent van harte welkom. Samen kijken we wat jij nodig hebt om weer door te gaan. We zoeken handvatten om je verdriet en pijn hanteerbaar te maken. Zodat ze er mogen zijn. We kijken samen hoe het voor jou mogelijk wordt terug te kunnen gaan naar je emoties, zonder er door overspoeld te worden.

Dat doen we door samen in gesprek te gaan. Dat kan in mijn praktijk, waar we naast een gesprek ook de mogelijkheid hebben om te schrijven, te tekenen, of te schilderen. Het kan ook door samen letterlijk en figuurlijk een eindje op te lopen in de nabije bossen en al wandelend elkaar te spreken.

Wanneer meditatie je aanspreekt kan ik je hierbij ondersteuning bieden of het je leren.

Ik bied ondersteuning bij verlies en rouw

als het einde van het leven heel dichtbij komt en jij of een dierbare gaat sterven

je een dierbare verloren bent, door scheiding of dood

je moet leren leven met ziekte of handicap

je partner door ziekte niet meer de partner is die hij/of zij was

er een verlies is, kort of al langer geleden, dat steeds weer je dagelijks leven beïnvloedt

Manu Keirse:

“Mensen moeten hun verhaal kunnen vertellen om op verhaal te kunnen komen in het leven”.