Over mij

Ik ben Irmgard Kimenai-van Elk

Ruim 30 jaar werkte ik als wijkverpleegkundige met als aandachtsgebied de zorg aan mensen met een korte levensverwachting. Ik was er voor hen en hun naasten. Sinds 2012 werk ik met veel plezier als verpleegkundige in het hospice in Etten-Leur.

Ik ben getrouwd en heb 2 fijne zonen en schoondochters.

Wat mij verwondert is hoe mensen, ondanks alle verdriet en pijn, ook heel krachtig kunnen zijn. In mijn werk met ernstig zieke mensen en hun naasten heb ik leren zien en ervaren hoe kwetsbaar en tegelijkertijd sterk mensen zijn.

Sinds 2012 mediteer ik bij Zen.nl en eind 2017 haalde ik daar het certificaat zen trainer. In juli 2018 sloot ik de opleiding rouwbegeleider af bij Buro Nazorg van Henriëtte Doosje.

Natuurlijk komt ook in mijn leven verdriet en pijn voor. Ik heb geleerd en leer nog steeds dat voelen van wat er is, me uiteindelijk helpt de dingen hanteerbaar te maken. Daarbij helpt het me dat ik mijn verhaal kan vertellen, dat er iemand is die naar me luistert waardoor ik inzicht krijg in mijn denken en voelen. Soms doet voelen zo zeer, dat het stap voor stap moet. Of zijn er gedachten die maar rond blijven cirkelen en daardoor behoorlijk in de weg zitten. Dagelijkse meditatie brengt mij rust en inzicht.